23 юни 2012 г.

Оценката на географа


През последните пет месеца с група ученици от пети клас пътешествахме виртуално в Азия, Европа, Северна и Южна Америка, Африка и Австралия т.е. всички континенти, където има постоянно живеещи хора. Чрез блога „Пътешественици” учениците споделяха какво са научили по време на „ пътуванията”. Всичко това бе нещо ново както за учениците така и за мен самата. Не закъсняха интересът и вниманието както от страна на учениците във всички пети класове, така и от другите – шести и седми клас.
В моята конкретна работа в часовете по география и икономика във всички класове блогът ми бе в изключителна помощ за разнообразяване на работата. Тъй като по-голяма част от статиите са географски, аз ги използвах в много от часовете. В шести клас разглеждахме статиите и снимките за най-интересните забележителности на САЩ, както и в пустинята Сахара в Африка. Учениците от групата за ЗИП география и икономика бяха впечатлени колко много неща знаят петокласниците и изразиха желание и те да работят по този начин. В седми клас голям интерес предизвикаха животните на Австралия, тъй като вече са изучени и отново се докоснаха до тях чрез публикациите на петокласниците.
Смятам, че блогът доби популярност както сред учениците, така и сред родители и колеги. По-важно е, че бъдещите шестокласници имат сериозна представа за това, какво ще изучават през новата учебна година, знаят повече и са достатъчно мотивирани да трупат нови знания. Работата ми, свързана с проекта „Виртуално пътешествие”, беше интересна и най-вече полезна.
ХУБАВО ЛЯТО!
ПРИЯТНА ВАКАНЦИЯ!
МНОГО ПЪТЕШЕСТВИЯ!
Г-жа Василева

Няма коментари:

Публикуване на коментар