6 юни 2012 г.

Коала

Аз съм Дени. Харесвам коалата.



Коалата е живеещо по дърветата растителноядно животно. Коалите се срещат по източното крайбрежие на Австралия. Единствената храна на „плюшеното” животинче са листата на евкалиптовите дървета. За един ден коалата поглъща толкова отрова, че за секунди могат да умрат петдесет души. За симпатичната животинка обаче отровата си е истинско угощение. От 600 вида дървета коалите избират само 35 от най – отровните, които съдържат цианкалий. Според специалистите в тялото на коалата има перфектно устройство за обезвреждане на отровите. Много често обаче се случва така, че коалите умират от глад с пълни кореми и заобиколени от изобилие евкалиптови листа.
Торбестата мечка, както е известна още коалата, е дълга около 78 см и тежи около 9 кг. Тя изяжда на ден около 1,25 кг листа.
В Австралия има и бяла коала. Това всъщност са мечета, които поради грешка в гена се раждат албиноси .В дивата природа на тях им е по – трудно отколкото на другите, защото се открояват отдалеч в клоните и могат да бъдат изядени от враговете си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар