12 май 2012 г.

12 май 2012 в ОУ „В. Левски”, Ловеч

Мъдреците казват: „Не е важно как почваш, а как свършваш!”.
Е, за днешния ден, 12 май, това важи абсолютно!
Трябваше да се явим в училище в 9.00 часа, за да се включим в инициативата „Да изчистим България за един ден”. Само че към 8.30 започна да вали дъжд. На всичкото отгоре значително проливно! Не че ни изплаши! Дворът постепенно се напълни с деца. Някои водеха или носеха и своите домашни любимци, които щяха да участват в изложбата „Домашни любимци”.
Обаче в интерес на истината: настроението нещо не беше наред.
Към 9.10 часа един от най-рано появилите се участници в изложбата, петелът Пуф, изкукурига доста гласовито! По лицата на по-възрастните грейнаха усмивки, явно знаеха нещо, което и ние разбрахме скоро – времето ще се оправи.
И то се оправи!


Какъв бати Емо Чолаков...ако той познаваше времето колкото мен...

И се започна – метли, лопати, чували. Най-активни бяха децата от Клуб „Посланици на здравето” от трети и четвърти клас, които работят по Проект „Успех” под ръководството на г-жа Д. Пенкова. Те не оставиха никакъв боклук из двора на училището.

И ако видим някой да хвърля боклуци...мислете му!

В същото време дворът постепенно се изпълваше с хора, малки и големи кучета, котки, зайци; клетки с птици, хамстери, даже и катеричка, аквариуми с костенурки и т.н.
Петелът, който оповести, че слънцето ще пекне скоро, беше на особена почит и всички слухтяха дали пак ще пропее. И докато приключи почистването, докато организаторите подредят наградите, слънцето грейна, с него и усмивките по лицата на деца и възрастни, сигурно и някои животинки са се усмихвали, но нали не им разбираме много, много... А петелът пак изкукурига. Значи всичко щеше да е наред!

Първо бяха наградени участниците във Виртуалната изложба, която нашият блог организира.
Всички участници в изложбата получиха грамота за участие и достойно представяне. И шоколад имаше.
Наградите за спечелилите призови места бяха осигурени от фирма HEPPY DOG. Всеки победител получи награда според вида си, нали ви е ясно, че куче и хамстер, котка и заек не могат да си играят с еднакви играчки☺.


От бебе се явявам по изложби, я да отдъхна! Да се вълнуват новаците...

След това започна представянето на доведените животни.
Жури бяха д-р Иванова и д-р Вацов. Те много внимателно оглеждаха участниците и нещо си пишеха, а пък ние се чудехме какво. Беше много забавно след дефилирането на участниците, когато обявяваха наградите. Стана ясно какво си пише журито – една много сложна класация: най-едър, най-послушен, най-рошав, най-дребен, с най-дълги уши, с най-красив тоалет, най-игрив, най-екзотичен участник и т. н. Оказа се, че всеки участник си има нещо, с което е „най” и е впечатлил строгото жури и публиката.
А гордите собственици на домашни любимци бяха облечени с тениски от фирма „Любимец”, която осигури наградите за участниците-животинки – ще си хрупат сладко-сладко от питателните храни. Ама заслужават – представиха се чудесно. Макар че за някои трябваха по-яки ръце, за да бъдат удържани, но за какво са майките и татковците – ще помагат. Да не е лесно да удържиш една каракачанка или мини пинчер, който си е харесал пинчерка.

Ей, хората сте големи егоисти, какво сте ме задърпали! Я погледнете с какъв тоалет е ...


Реших да не се излагаме, иначе не се знае дали ще ме удържите!

И накрая ще кажем: Сахара (нали това ни е задачата за виртуалното пътешествие през месец май) ще почака. Не можахме да пропуснем това събитие в нашето училище! Няма начин, още повече, че някои от нашите блогъри също водеха своите домашни любимци и се представиха отлично.


Щастливи сме, ама къде е пинчерът, дето така ми хареса тоалета???

Очаквайте още снимки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар