28 януари 2012 г.

Нашето училище

Вече имахме възможност да кажем, че сме ученици от ОУ „Васил Левски”, град Ловеч.
Историята твърди, че през 1861г. гражданинът Съю Ичов предоставя своята къща в махала Хармането, в която се открива училище само за момчета. Всъщност това е началото на училище „Васил Левски”. Този факт е потвърден с писмо от музея на Народното образование, гр. Габрово. В сайта ни можете да прочетете как от тази къща се е стигнало до днешното ни училище, което ние си харесваме. Само да имахме повече класни стаи, защото тъкмо ще тръгнем на пътешествие и ще започнем да учим втора смяна. Да не си помислите, че се оплакваме. В това си има и плюсове – ще спим до по-късно, а вечер ще пътуваме виртуално, ще си чатим с приятели и няма да ни се карат родителите, че не сме легнали рано. Както казват нашите консултанти: „ Всяко зло за добро!”. Отплеснахме се, да се върнем към училището ни.
Разказваме ви за училището, защото то е изходна точка на пътешествието ни. Децата от групата ни учат в различни класни стаи, но се събираме в една от компютърните зали и там е много приятно. Вече ви показахме снимки от залата, но ето още. Все пак не навсякъде има такива зали, нали.


Има много неща, които харесваме в училището ни, но едно от най-интересните е традиционната изложба на домашни любимци, в която повечето от нас вече са участвали. Забавно и весело е, когато дворът се изпълни с всякакви кучета, котки, мишлета, кокошчица, заек, който даже е предмет на голям интерес от други участници. Ще се постараем и тази година да се включим в изложбата с любимците си, нищо че през април сигурно ще пътуваме на друг континент. Ще се върнем, макар и за кратко, не е за изпускане.




Харесваме си и традиционните математически състезания, изложбите и литературните конкурси, свързани с Патронния празник, който вече наближава.
Сами разбирате, че няма как да се пропуснат неща като Празника на град Ловеч, 46-то състезание „Пламъчета сини”, в което ние вече не можем да участваме, защото пораснахме, но пък ще подкрепяме нашия отбор и много други събития.
Едно от хубавите неща на виртуалните пътешествия е това, че лесно се връщаш в изходния пункт – няма митници, няма формалности.

Няма коментари:

Публикуване на коментар